Nova oprema v UKC Ljubljana

V Univerzitenem kliničnem centru Ljubljana so dobili nove najsodobnejše laboratorije v državi. Pacientom bodo s tem zagotovili kakovostnejšo in varnejšo zdravstveno obravnavo.

Z novimi laboratoriji združujejo do sedaj razpršene laboratorijske dejavnosti Kliničnega inštituta za klinično kemijo in biokemijo, Službe za specialno Laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike in Specializiran hematološki laboratorij ter Laboratorij za hemostazo in aterotrombozo Interne klinike. Foto: UKC Ljubljana

V laboratorijih je najsodobnejša laboratorijska oprema, ki nam bo omogočila 24 – urno izvajanje najzahtevnejših preiskav. »Verjamem, da bodo s to pridobitvijo, obravnave bolnikov učinkovitejše, in da bodo v teh prostorih boljši pogoji dela za naše sodelavke in sodelavce,« je ob otvoritvi povedal generalni direktor UKCL Jože Golobič. 

Investicijo v višini dobrih 20 milijonov evrov (14,3 mio za gradbena dela, 3 mio za laboratorijsko opremo in 2,9 mio za sistem za kemične preiskave) je financiralo Ministrstvo za zdravje. Kot je ob otvoritvi prostorov povedal minister za zdravje Janez Poklukar »Laboratorijska medicina ni samo stroka, je tudi znanstvena disciplina. In tega se kot minister, predvsem pa kot zdravnik, močno zavedam.«

Z novimi laboratoriji združujejo do sedaj razpršene laboratorijske dejavnosti Kliničnega inštituta za klinično kemijo in biokemijo, Službe za specialno Laboratorijsko diagnostiko Pediatrične klinike in Specializiran hematološki laboratorij ter Laboratorij za hemostazo in aterotrombozo Interne klinike. Projekt združenih laboratorijev obsega 3700 m2. V novih prostorih bo delalo 240 zaposlenih.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj