Pomembne novosti pri zdravljenju rakavih obolenj

Avtor: S. S.

Med 26. in 30. septembrom je v Madridu potekal evropski onkološki kongres ESMO, ki je pritegnil več kot 16.000 strokovnjakov s področja zdravljenja in obravnave raka.

Kongres običajno postreže tudi s pomembnimi odkritji s področja obravnave raka in pomembnimi novostmi, kjer lahko izpostavimo rezultate zdravljenja HER2 pozitivnega metastatskega raka dojk z zdravilom pertuzumab (Perjeta®) v kombinaciji s standardnim zdravljenjem z zdravilom trastuzumab (Herceptin®) in kemoterapijo, ki je podaljšala preživetje bolnic za 15,7 meseca.

Druga pomembna novost, ki jo je prav tako predstavila družba Roche, je s področja zdravljenja neoperabilnega napredovalega metastatskega melanoma s pozitivno mutacijo BRAFV600, kjer je kombinacija nove učinkovine kobimetiniba in zdravila vemurafenib (Zelboraf®) pri še nezdravljenih bolnikih za polovico zmanjšala tveganje za poslabšanje bolezni ali smrt v primerjavi s samostojnim zdravljenjem z zdravilom vemurafenib.

Omeniti velja še spodbudne rezultate preliminarnih raziskav z anti-PDL1 (MPDL3280A) pri metastatskem urotelnem karcinomu sečnega mehurja.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj