Projekt Najboljša novica: razkrili bolečine in trenutke najtežjih preizkušenj

Avtor: R. M. Z.

Projekt Najboljša novica fotografa Aljoše Rebolja je niz osemnajstih fotoportretov oseb in njihovih pretresljivih zgodb o tem, kako so se hrabro spoprijeli s težko boleznijo in jo premagali. Mesec september je mesec osveščanja o krvnih rakih in mesec osveščanja se začenja v Galeriji Lek s postavitvijo in otvoritvijo potujoče razstave fotoportretov #najboljsanovica

Nikomur ni lahko govoriti o lastnih bolečinah in najtežjih preizkušnjah ter z njimi nastopiti pred javnostjo. 18 ljudi je to storilo – in stopilo pred kamero Aljoša Rebolja. Izpopolnjena serija portretnih študij, mojstrsko in brez kompromisa, ki jo je uresničil eden najboljših in najbolj prepoznavnih fotografov v državi. 
Odprtje razstave bo v torek, 4. septembra 2018, ob 19. uri v Galeriji Lek na Verovškovi 57 v Ljubljani. Razstava bo odprta do 30. septembra vsak dan od 9. do 19. ure.
Projekt Najboljša novica fotografa Aljoše Rebolja je zahteval temeljit vnaprejšnji premislek in koncept, po katerem naj se s prvinami poenotenja ne bi okrnilo enkratnosti podob portretirancev in njihovih pretresljivih zgodb, ampak bi se jih vsebinsko še okrepilo. Treba je bilo najti izrazno najmočnejše in izpovedno najbolj prepričljive prvine. Nikomur ni lahko govoriti o lastnih bolečinah in najtežjih preizkušnjah in z njimi nastopiti pred javnostjo. Portrete in izjave nekdanjih bolnikov s krvnimi raki ter njihovih zdravnikov in medicinskih sester/zdravstvenih tehnikov, polne upanja, poguma, odločnosti, sočutja, osebne moči ter najboljših novic je fotograf v objektiv ujel z veliko mero občutka. 
 
Razstava nadaljuje svojo začeto pot iz leta 2015, ko se je na pot po Sloveniji odpravila tudi z odmevno javno kampanjo #najboljsanovica. Video pogovore s portretiranci si lahko ogledate na še vedno aktualni spletni strani kampanje www.najboljsanovica.si.

Foto: Aljoša Rebolj

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj