Približno 100 udeležencev je prekolesarilo 16.000 kilometrov

Avtor: R. M. Z.

Že četrto leto zapored je v sklopu obeležitve svetovnega dneva preprečevanja samomora potekala simbolična akcija Prekolesarimo svet. Tudi letos udeleženci akcije iz celega sveta sledijo izzivu, da bi z združenimi močmi prekolesarili 40.075 kilometrov, kolikor znaša obseg Zemlje. 

Prekolesarjeni kilometri simbolizirajo povezanost sveta, saj v akciji sodelujejo udeleženci iz vseh celin in številnih držav, tudi iz Slovenije.

Pobudnik akcije je Mednarodna zveza za preprečevanje samomora. 
Aktivnost je potekala od 10. avgusta 2017 do 10. septembra 2017, ko uradno obeležujemo svetovni dan preprečevanja samomora. V Sloveniji jo skupaj organizirajo NIJZ, Slovensko združenje za preprečevanje samomora, Slovenski center za raziskovanje samomora UP IAM in Slovensko združenje za kvaliteto življenja, OZARA. 
V akciji se beležijo prekolesarjeni kilometri na kakršnem koli kolesu, tudi sobnem. Kolesarimo lahko sami, v družbi s svojimi bližnjimi ali v okviru svojih delovnih organizacij. 
V letošnji akciji je sodelovalo približno 100 udeležencev, ki so prekolesarili približno 16.000 kilometrov. Na kolo so bili vabljeni odrasli, otroci, mladostniki in družine – z željo, da bi se kot skupnost povezali in angažirali v nameri za preventivno delovanje in ohranjanje življenj. Z akcijo, v kateri se simbolično poveže ves svet, razširjamo zavedanje, da samomore lahko preprečujemo, sporočajo iz NIJZ.
Foto: Profimedia

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj