Ste že spoznali Rimske terme?

Avtor: R. M. Z.

Zdravilišče, ki povrne vedrino v življenje.

»Več kot 2000 let slave termalnih vrelcev, že iz časa starih Rimljanov, in celotna zgodovina zdravilišča, ki je privabljala kraljeve družine ter mnoge eminentne goste, so zdravilno vodo iz Rimskih Toplic postavili na svetovni zemljevid izvira ozdravitev. V nadaljevanju zgodovine vidimo eno izmed glavnih poti razvoja v prihodnosti, in sicer razširitev medicinskih programov in wellnessa,« uvodoma razloži lastnik in direktor Rimskih term Valery Arakelov.

 »Rimske terme so sinonim za brezčasno eleganco ambienta, nadstandardno opremljene suite, toplo gostoljubje, vrhunsko kulinariko ter unikatno ponudbo wellness in medicinskih storitev. Smo najsodobnejše terme v Sloveniji in osredotočamo se na individualne visokokakovostne storitve za naše goste. V prihodnosti načrtujemo ustvariti ponudbo za družinske počitnice, razširitev ponudbe športnih aktivnosti, odprtje centra za jogo, širitev nabora wellness storitev ter sodelovanje z medicinskimi centri iz različnih držav.«

Za zdravljenje katerega terapevtskega področja so Rimske terme primerne?

V Rimskih termah z namenom zdravljenja koristijo naravna zdravilna dejavnika, ki sta akrotermalna voda in podnebje, ter sodobne aparature za fizikalno terapijo. Svoje poslanstvo uspešno opravljajo pri zdravljenju stanja po poškodbah in operacijah na lokomotornem sistemu s funkcijsko prizadetostjo, pri nevroloških bolnikih, ortopedskih bolnikih, prav tako pa tudi pri kompleksni rehabilitaciji zaradi poškodb (prometne, športne, delavne nezgode). Zdravljenje v Rimskih termah in koriščenje terapij z naravnimi zdravilnimi sredstvi (termalna voda, klima) priporočamo pri revmatičnih obolenjih, izvensklepnem revmatizmu, ortopedskih obolenjih (degenerativne bolezni hrbtenice in drugih sklepov), po ortopedskih in travmatoloških operacijah, nevroloških boleznih (možganska kap, druga obolenja centralnega živčnega sistema), ginekoloških boleznih (predvsem po velikih operacijah rodil in zaradi neplodnosti), dermatoloških boleznih (predvsem pri obširnih postoperativnih brazgotinah) in pljučnih boleznih (predvsem kroničnih bolezni zgornjih dihal).

Ali imate z ZZZS podpisano koncesijo?

Podpisano koncesijo z ZZZS imamo. Po pogodbi z ZZZS v Rimskih termah izvajamo koncesijsko zdraviliško zdravljenje za zavarovane osebe, napotene prek odločbe. Zdravljenje poteka na dva načina, in sicer stacionarno zdraviliško zdravljenje (z bivanjem) 14 dni ali ambulantno zdraviliško zdravljenje (brez bivanja) 10 dni, kjer si namestitev zavarovanec lahko plača sam.V Rimskih termah imajo odobrene tipe standarda prek ZZZS, in sicer standardni tip 1, 2, 3, 4, 5, 6 in tip 7.

Znani ste po posebni obravnavi pacienta/gosta – kakšna je ta pri vas? S čim se vaš pristop razlikuje od drugih? 

Naša posebnost do vsakega pacienta temelji povsem na individualno prilagojenem pristopu glede na potrebe in omejitve, ki temeljijo na posameznikovem zdravstvenem stanju. Pri predpisovanju vrst terapij stremimo k zmanjšanju bolečine, povrnitvi telesne moči in funkcije ter boljšemu splošnemu počutju. Naučimo jih pravilnih prijemov za lažji vsakdan in jim povrnemo nasmehe na obraz. Torej se vsakemu posvetimo maksimalno, strokovno pa sledimo enotni doktrini, ki je veljavna v slovenskem prostoru.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj