Telefarmacevtsko svetovanje tudi v Sloveniji, storitev brezplačna

Magistri farmacije bodo v okviru telefarmacije pacientom svetovali o pravilni in varni uporabi zdravil, samozdravljenju, o prehranskih dopolnilih in medicinskih pripomočkih… . Foto: Bigstock

Lekarna Ljubljana je ob dnevu slovenskih lekarn predstavila novo storitev – telefarmacevtsko svetovanje, ki pacientom omogoča brezplačen posvet z magistrom farmacije prek telekonference.

Z novo storitvijo bodo uporabnikom zagotoviti strokoven in pravočasen nasvet po telefonu. Posebno pozornost so posvetili varovanju osebnih podatkov in zagotavljajo, da je posvet zaseben in zaupne narave. Magistri farmacije bodo v okviru telefarmacije pacientom svetovali o pravilni in varni uporabi zdravil, samozdravljenju, o prehranskih dopolnilih in medicinskih pripomočkih ter o zdravem življenjskem slogu in o lajšanju tegob, povezanih z boleznimi sodobnega časa. Po njej bodo lahko posegali vsi, ki se bodo na storitev prijavili – postopek je opisan spodaj.

»Storitev smo začeli razvijati že pred pandemijo, ker pa se je z nastopom ukrepov, povezanih z novim koronavirusom, pokazala povečana potreba po svetovanju na daljavo, smo razvoj pospešili in jo, kakor hitro je bilo mogoče, tudi predstavili,« je še povedal Milan Balaban. Razvijalci storitve so prepričani da Prepričan sem, da storitev marsikdo potrebuje, tudi kadar ni izrednih razmer.”

Prijava na telefarmacevtsko svetovanje je hitra in enostavna. Na spletni strani www.lekarnaljubljana.si jo uporabniki opravijo s pomočjo pogovornega robota Žive, ki komunicira v slovenščini. Razvijalci so namreč želeli doseči, da bi po svetovanju posegali tudi računalniško manj pismeni starejši. Po prijavi na telefarmacevtsko svetovanje bo uporabnik prejel povezavo do telekonferenčnega klica, ki bo potekal prek aplikacije Microsoft Teams in ki bo povsem brezplačen. Na prenosnih in namiznih računalnikih pa bo pacient klic lahko sprejel tudi v brskalniku.

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj