Vrhunska biodostopnost mikrohranil za zdravo črevesno sluznico

Stroka poudarja, da sodobni življenjski slog s seboj nosi številna tveganja za zdravje posameznika, ki se najprej izrazijo v obliki 'tihih' vnetij. Gre za stanje, ko so škodljivi mehanizmi še v 'nizki prestavi', zaradi česar je njihova aktivnost le težko zaznana.

Zdrava črevesna sluznica
Neravnovesje v črevesni mikrobioti sčasoma poškoduje sluznico, zaradi česar ta postane prepustna, tudi za odpadne toksine. Foto: Bigstock

Dokažemo jo lahko le s krvnimi preiskavami posebnih označevalcev (markerjev), kot so npr.: ECP, TNF alfa, TGF beta, IL-1, IL-4, IL-6. Ker opisano stanje ne povzroča opaznejših težav, delujejo in se širijo po tiho, se večina njihovega obstoja ne zaveda. To pa ne pomeni, da na njihov pojav ni treba biti pozoren. Nasprotno. Ob dlje časa povišani stopnji vnetja se namreč lahko razvijejo kronične bolezni. Do njihovega izbruha lahko mine več let ali celo desetletij. 

Danes vemo, da je nadvse pomembno poskrbeti za zdravje črevesne sluznice, katere vlogo in pomen iz leta v leto bolje razumemo. Znastveno utemeljeno je, da neravnovesje v črevesni mikrobioti sčasoma poškoduje sluznico, zaradi česar ta postane prepustna, tudi za odpadne toksine, ki vse bolj prehajajo iz notranjosti črevesa v telo – v krvni obtok.  

Da bi njihov nastanek preprečili, si prizadevamo s kakovostnim načinom življenja, ki je – žal – velikokrat le pobožna želja in stežka uresničljiv, pa vendar, če ne moremo zmanjšati delovnih in številnih drugih obremenitev, poskusimo s kakovostnejšo prehrano, z nekaj več počitka in izdatnim spancem. Telesu pa bomo še kako pomagali, če posežemo še dodatno po takih živilih, ki vsebujejo antioksidante in druge zaščitne snovi. Piko na i bodo dodali tudi medicinskimi pripomočki, kot je Neotosil, narejen po najsodobnejši metodi, imenovani Emulext™. 

Kot je navedeno v posebni izobraževalni brošuri, ki je pospremila izdajo izdelka na slovenski trg, gre za inovativni koncept biološkega antiaginga ter višjo vitalnost celic in organov. Neotosil je edinstven, saj vsebuje močne polifenole iz rastlin in sadja z izbranimi vitamini in drugimi aktivnimi snovmi za uravnavanje zdravstvenih težav, nastalih kot posledica disbioze in neravnovesja v črevesju. Izdelek vsebuje betaglukane, alfalipoično kislino (ALA), kvercetin, betakaroten, kurkumin, resveratrol, Triphala Churno, izvlečke aronije ter moringe z aktivnimi oblikami vitaminov B12 in folne kisline, seveda pa ne manjkajo tudi vitamini A, C in E ter vse navedene sestavine z biodostopnostjo, ki presegajo do zdaj poznano. Tako razloži proizvajalec, mi pa priporočamo, da Neotosil tudi preizkusite in občutite vse presežke tega najsodobnejšega hi-tech izdelka.

Več informacij na: http://www.eubioma.si, https://www.eubioma.si/vsi-izdelki/neotosil-450-ml-.html in https://www.eubioma.si/blog.html.