Nevidna in udobna poravnava zob

Avtor: R. M. Z.

Z napredkom tehnologije je odločitev za poravnavo zob preprosta, saj z inovativno tehniko Invisalign lahko živite z ortodontskim aparatom tako življenje, kot si ga želite. Inovativni sistem Invisalign namreč omogoča poravnavo položaja zob in griza s prozornimi opornicami, ki zagotavljajo maksimalno nevidnost ortodontskega aparata.


Kako deluje

S tehniko Invisalign se zobje poravnajo na sodoben način – z uporabo individualnega zaporedja opornic; zobje se pomikajo nežno in postopoma v svoj pravi biološki položaj, obenem pa po točno določenem in nadzorovanem načrtu vašega ortodonta. Sistem nima kovinskih žic ali »zvezdic«; opornico na zobe stisnete sami in menjate zaporedje opornic na vsaka dva tedna. Lep nasmeh lahko dosežete brez večjih posegov v vsakdanje življenje. Najboljše pri tem pa je, da večina ljudi sploh ne bo opazila, da si ravnate zobe.

Kaj je mogoče popraviti

Invisalign pomaga pri manj izraženih stanjih, ko so zobje na tesnem in se prekrivajo ali so v nepravilnem položaju, pa tudi pri precej težjih dentalnih težavah, ki vključujejo večje malokluzije, globoki griz, odprti griz, križni griz in obrnjeni preklop zob. Če imate razmik med zobmi, je Invisalign odlična terapevtska izbira.

 

Dentalna poliklinika Mady Maričić

Dr. Barbara Mady Maričić, dr. dent. Med., specijalistka ortodontije

Baštijanova 19, Belveder

51000 Rijeka

Telefonska št.: +385 98 289 664; +385 51 319 046.

E-naslov: [email protected]

Spletna stran: www.madymaricic-dent.com

Na Dentalni polikliniki Mady Maričić poleg sodobnega sistema Invisalign in drugih ortodontskih storitev ponujajo še zobno protetiko in storitve s področja oralne kirurgije, paradontologije, implantologije, restorativne in estetske dentalne medicine ter preventivne in otroške dentalne medicine.

 

Življenje z Invisalignom

Najbolje pri sistemu Invisalign je, da minimalno vpliva na vaše življenje in da minimalno posega vanj. Brez večjih težav ga lahko nosite do priporočenih 20–22 ur dnevno. Poleg tega, da je sistem Invisalign udoben za nošenje, ga lahko tudi snemate.

Za koga je priporočljiv Invisalign

Invisalign je namenjen vsakemu pacientu glede na njegove ortodontske indikacije. Če načrtujete družabni dogodek, maturantsko zabavo, poroko, študij v tujini, ste pogosto odsotni na službenih potovanjih ali preprosto želite boljši nadzor nad nošenjem in čiščenjem aparata oziroma se ne želite odrekati svoji najljubši hrani, je ta tehnika ravno pravšnja za vas.

Če niste prepričani, ali bo vaš najstnik dobro in temeljito skrbel za ustno higieno ali če ima veliko zalivk, je Invisalign dobra izbira.

Zobe, ki so doživeli obremenitev ali jih zaradi različnih razlogov nočemo obremeniti (mostički, krone, številne zalivke, zdravljenje in podobno), vendar so potrebni v celovitem postopku pomikanja zob, lahko s to tehniko zaobidemo ali precej manj obremenimo.

Ta tehnika je priporočljiva tudi pri pacientih, ki potrebujejo diagnostiko področja glave z magnetno resonanco ali ki jemljejo zdravila, ki vplivajo na otekanje in občutljivost dlesni.

Razmišljajte torej o zdravju zob in ustne votline kot o oknu, skozi katero opazujete zdravje vsega telesa.

Prednosti sistema Invisalign

–       Lahko uživate vso hrano.

–       Na voljo imate dejansko nevidno ravnanje zob.

–       Omogoča normalno ščetkanje in nitkanje zob ter s tem bolj zdrave dlesni in zobe.

–       Je iz tanke in udobne plastike, zato ne poškoduje sluznice (kot se dogaja pri kovinskih »bracketih«/»zvezdicah« in žičkah).

–       Razbremeni vas pogostih kontrolnih pregledov.

–       Invisalign teen za mlade vključuje do 6 novih opornic ob zlomu ali izgubi.

 

PUSTITE KOMENTAR

Prosimo vpišite svoj komentar!
Prosimo vpišite svoje ime tukaj